Del 28 de juny al 3 de juliol de 2014 el Konvent acull el Festival Konvent.0 que reuneix a artistes de diferents disciplines que han treballat sota el tema comú “El silenci abans Bach” [2010, Pere Portabella].

cartellKonvent2014_W

El Konvent.O reuneix a diferents artistes que s’han inspirat en “El silenci abans Bach”, un film dirigit per Pere Portabella després de disset anys sense estrenar obra.  La cinta mostra el resultat de la recerca entorn del compositor Johann Sebastian Bach i de la seva música.

detalle-cartel-bach

Guió: Pere Portabella, Carles Santos i Xavier Albertí.
Direcció de fotografia: Tomàs Pladevall.
Repartiment: Àlex Brendemühl, Feodor Atkine, Christian Brembeck i Daniel Ligorio.
“El silenci abans de Bach”. Un film de Pere Portabella (2007). Text de Marcelo Expòsito

El Festival Konvent.0 mostrarà:

· Artistes Konvent
Artistes que presenten obra a l’espai konvent [pintura, escultura, fotografía, performance, òpera i experimentació.

Planta Baixa: Oriol Segon , Mercè Rodríguez, Julio Vaquero 
Primera Planta: Dejâva, Sara Ponsarnal, Efraim Rodríguez, Pablo González Trejo, Eduard Fígols
Espai Cinema: Oriol, Verdaguer7, Rosó Cusó, Marcos Palazzi, Nico Nubiola, Pau Nubiola, Judit Andreu, Xevi Solà, Albert Guasch, Irene Cruz
Segona Planta: Iñaki Otaola, Marla Jacarilla, Albert Gusi, Periko Raspa, Claudio Nervi/Irene Pérez, Eudald Obiols, Moira Franco, Magí Puig, Gabriel Schimts
Tercera Planta: Manuel Aramendia, Gerard Vilardaga, Begoña Egurbide, Pau Marinel·lo i Eudald de Juana, Joseba Eskubi, Judit Bars, Cecile Huh, Teresa Pera, Mònica Subidé, Miquel Wert
Exteriors: Miguel Leal, Renato Mauricio Fumero, Abel Castells


· Freqüència.0

Programació. Dins la capella del konvent, es cedeix el protagonisme al risc, amb performance, dansa, poesia, òpera i els sentiments més pantanosos del festival.


· Jardí Electrònic

Programació. Delicada selecció de música avançada dins un entorn idíl·lic.

Comerços del poble de Cal Rosal (Berguedà) es converteixen en galeries, donant suport a joves creadors. (del 18 al 2 de juliol 2014)

KONVENTPUNTZERO

El_konvent

El convent de Cal Rosal (Berga) data del segle XIX i formava part del conjunt arquitectònic i social de la colònia tèxtil fundada pels germans Antoni, Ramon i Agustí Rosal i Cortina.

L’any 1992 el convent abandona les seves funcions religioses i es cedeix per utilitzar-se com a local d’assaig i al llarg dels anys s’ha anat transformant en espai d’art on s’hi duen a terme tot tipus d’activitats culturals, festivals, exposicions, etc… i gràcies al seu encant, l’edifici s’utilitza com a localització de projectes de cine, moda, tv. 

konvent.0 s’ha consolidat com a col·lectiu articulador i integrador de projectes multidisciplinaris a les comarques d’interior, amb un impacte de ressò en tot l’àmbit català. Les directrius del col·lectiu ha fet fa confluència amb la producció de projectes i coproduccions de diferents festivals, donant solidesa i empenta a les propostes existents. D’aquesta manera l’àmbit d’actuació i el públic és cada vegada més nombrós, fet que repercuteix directament amb la regeneració i manteniment d’artistes i creadors comarcals.

Els projectes elaborats es dirigeixen a un públic divergent. Es valora tant el destí final, com el tracte i la projecció d’artistes i creadors. 

Per a més informació:

KONVENTPUNTZERO

KONVENTPUNTZERO

konventzero.com

C. Konvent, 0
08699 Cal Rosal, Berguedà (Barcelona)